ban0203
btml03
cm03

 

rnd06

Biografie van de Crombacher Muzikanten

Crombacher Muzikanten in de jaren 60De blaaskapel Crombacher Muzikanten is als ‘knapkapel’ ontstaan uit de Harmonie Ste. Marie in Kerkrade, in de tijd tot de mijnsluitingen nog fanfare Ste Marie. Een officiŽle oprichtingsdatum is niet geregistreerd, maar ligt waarschijnlijk voor het jaar 1960. In de zestiger jaren ontstond binnen de vereniging de behoefte aan een groep muzikanten die in staat was de jaarlijkse tentfeesten op te luisteren. Vanuit deze wens is toen ook gekozen voor de naam Crombacher Muzikanten. Tot op de dag van vandaag zijn veel leden van het orkest nog altijd lid van de harmonie en bereid om allerlei muzikale happenings luister bij te zetten.

Om tot de Crombacher Muzikanten te kunnen toetreden is alleen het hebben van muzikale kwaliteiten niet voldoende. Van elk lid wordt zeer zeker ook verwacht, dat hij/zij een positieve bijdrage levert aan de kameraadschappelijke sfeer, die binnen het gezelschap heerst.

 De optredens zijn erop gericht, de drive, geboren vanuit muzikaliteit en vriendschap binnen de groep te doen overslaan op het grote publiek. Iedere keer opnieuw lukt het de Crombacher Muzikanten mensen enthousiast te maken met hun muziek.

In het verleden werd regelmatig deelgenomen aan concoursen. Klinkende overwinningen werden gevierd en tal van kampioenschappen konden op de erelijst worden bijgeschreven. Toch hebben de Crombacher Muzikanten het deelnemen aan wedstrijden nooit tot doelstelling verheven. Deelnemen aan zulke evenementen betekent immers, dat men zich concentreert op een beperkt repertoire en dat streven de Crombacher Muzikanten beslist niet na.

De instrumentale bezetting van de Crombacher Muzikanten is zeer flexibel. Daardoor omvat het repertoire naast blaasmuziek in Boheemse en Moravische stijl ook Bigbandmuziek en “ Stimmungsmusik”. Limburgse medleys behoren vanzelfsprekend tot het vaste repertoire.

 De Crombacher Muzikanten zijn voortdurend op zoek naar nieuwe muzieknummers waarbij de identiteit van de groep blijft gewaarborgd.

In de afgelopen jaren zijn verscheidene geluidsgdragers verschenen van de Crombacher Muzikanten, die een uitstekende muzikale indruk geven van de kwaliteiten van een van Nederlands toonaangevende blaasorkesten. 
 

rndr
 
btml03